Книгомрежа: Нови книги

Анотации, рецензии, отзиви, новини за книги

„Последният изход” от Калина Стефанова

Издателство Унискорп има удоволствието да покани всички, които биха искали да се запознаят с книгата на Калина Стефанова и, разбира се, да я поръчат с отстъпка. Премиерата на „Последният изход“ ще бъде: по интернет, на електронната страница на изданието, в сайта на издателството на 2 ноември и след това.

Последният изход“ от Калина Стефанова

Издателство: Унискорп, 2010, 176 с.

Цена: 12 лв.

Последният изход от Калина Стефанова

За пръв път българска книга в духа на Дон Мигел Руис!

Първа интернет премиера на българска книга!

За пръв път български автор предизвиква интереса на издателите в големите азиатски страни, испано- и португалоезичния свят, в това число и на легендарния откривател на Паулу Коелю!

Първа книга от новата поредица „Литературна езотерика” на издателство “Унискорп”.

С “Джуджетата на Ани”, първата й нетеатрална книга, Калина Стефанова предизвика интереса на издателите в големите азиатски страни, испано- и португалоезичния свят. В това число и на легендарния откривател на Паулу Коелю. Новата й творба смело преминава границите, смесва жанровете и преплита реалното с необяснимото, рационалното с интуитивното. На пръв поглед тази необикновена книга може да бъде приета за фентъзи, базирано на реалността. Всъщност, тя е по-скоро своеобразен обектив, през който проглеждаме за фантастичните възможности на собствената ни реалност, всички те напълно в наша власт. Пропита с тревога за състоянието на душите ни като причина за състоянието на света днес, “Последният изход” се появява не случайно във време на несигурност и глобални промени, за да ни подсети, че вътре в нас се крие сила, с която можем да спасим не само себе си, но и земята от все по-често спохождащите ни беди.
Книгата е подходящо четиво за всеки, който вярва, че в хората все още е останала някаква съзидателна енергия.

¤

Другите за книгата

Най-добрият ни литературен критик Георги Цанков споделя: В съвременната ни литература властно се настани добра вълшебница. Калина Стефанова е българският отговор на Екзюпери и на Паулу Коелю. […] „Последният изход” е истинска бомба от положителна енергия. Три поколения жени, дъщеря, майка и баба, проникват в тайните на битието, смело се противопоставят на разрушителните сили и заздравяват връзките си с Доброто, с Любовта и с Природата. Написан елегантно и мъдро, мистично и поетично, шедьовърът отговаря на въпроси, които ние, мислещите тръстики, отдавна си задаваме. В тези бездуховни времена всяка подобна крачка към възстановяване на изначалната хармония е равна на творчески подвиг.

¤

Препоръчваме:

Калина Стефанова в книжарница „Книгосвят

Калина Стефанова в е-списание LiterNet

* * *

Kalina Stefanova at Amazon.co.uk

Who Keeps the Score on the London Stages? (Contemporary Theatre Studies) by Kalina Stefanova Who Keeps the Score on the London Stages? (Contemporary Theatre Studies) by Kalina Stefanova

.

.

.

Advertisements

31.10.2010 - Posted by | Книги от Унискорп, Нови книги | , , , ,

има 1 коментар »

  1. Той не е единствен за мен. Преди него имам още нещо да направя със себе си.

    Коментар от lilia | 31.10.2010 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: