Книгомрежа: Нови книги

Анотации, рецензии, отзиви, новини за книги

„Една банална история“ от Румен Благоев

Роман, който въвежда читателите в света на мафията, трафика на наркотици и корупцията в полицията на днешна България. Пареща тема, претворена в дебютния роман на Румен Благоев.

Една банална история“ от Румен Благоев

Издателство: Кралица Маб, 2010 , 224 с.

Цена: 8 лв.

Една банална история. Криминален роман от Румен Благоев

„Една банална история“ е дебютната книга на Румен Благоев. В нейния сюжет „родни ченгета и мафиоти са забъркани“ в сложна плетеница. Сигурно най-добре ще е да цитираме буквално: „Милан Брезов насочи дистанционното към колата си и натисна бутона за изключване на алармата. Ясно чу краткото изпиукване на алармата и видя присветването на габаритите, но преди мозъкът му да проумее какво точно се случва, видя като на забавен каданс как капака на багажника излита от пантите си и превъртайки се многократно във въздуха се понася, обгърнат в пламъци, към небето. После сякаш горещ вятър го шибна в лицето и с оглушителен тътен го запрати няколко метра назад на земята…“

¤

Читателите за романа

„Съвсем провокативно Румен Благоев е нарекъл дебютния си роман „Една банална история“, но в действителност тази история е всичко друго, но не и банална.

Това, че главният герой е обикновен полицай, в обикновено столично управление и в нея активно са намесени негови бивши и настоящи колеги, не прави историята чисто полицейска, а това, че „лошите“ в нея се назовават с добре познати от близкото минало прякори, съвсем не я прави чисто „мутренска“. Просто авторът черпи вдъхновение за романа си от родната крими действителност.“

*

“Книгата е написана леко и с достатъчно количество тънък хумор. Хубавото в нея е, че у някои хора все още не са изчезнали напълно такива човешки ценности като приятелство, дълг и чест.”

.

.

Advertisements

10.09.2010 - Posted by | Книги от Кралица Маб, Нови книги | , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: