Книгомрежа: Нови книги

Анотации, рецензии, отзиви, новини за книги

“Случаите на инспектор Тюхчев” от Иво Милев

Авторът, Иво Милев, споделя:  “Идеята за персонажа на инспектор Тюхчев идва, разбира се, от култовия български филм “Бон шанс, инспекторе”, с режисьор и автор на сценария Петър Донев, на когото благодаря за отзивчивостта да използвам така сполучливо пресъздадения образ на българския инспектор…”

Случаите на инспектор Тюхчев” от Иво Милев

Издателство: Сиела, 2010, 224 с.

Цена: 12 лв. -> 11,40 лв.

Случаите на инспектор Тюхчев от Иво Милев

Художествена литература -> Българска художествена литература -> Съвременна българска литература

В нощта на 29-и май, 1912 г., пътищата на инспектор Тюхчев и българския Цар Фердинанд се преплитат за кратко в невзрачен севлиевски хан. Още преди разсъмване две събития стряскат тихия провинциален градец – стрелба по Царя и убийството на търговеца Стоимиров, заедно с жена му и двете му невръсни деца. Трагичните случаи, ознаменували този ден, не спират до тук – в близката гора е намерен трупът на скромния севлиевски гражданин Никола Тупузанов… Няколко месеца по-късно поредно трагично събитие разтърсва друг край на идиличната българска провинция. В хотел “Европа” в малкото курортно градче Хисаря намират смъртта си индустриалецът Трендафилов и трите му деца. На по чудо оцелялата съпруга обаче също не е съдено да живее дълго… В стръмен, горист участък на пътя между Търново и Ловеч – още едно семейство намира смъртта си, заедно с бащата и майката, жертва става и 13-годишната дъщеря… При пожар в къща в Арбанаси в пламъците загива цялото многлюдно семейство… На пръв поглед между всички тези трагични произшествия няма връзка… Но не и за инспектор Тюхчев, който самоотвержено се хвърля в преследване, където всяко ново откритие не носи развръзка, а нова тайна… А дали развръзката няма да изненада и самият инспектор?

И още…

… Под асмата в двора на полицейския пристав Карагьозов, на чаша кафе и сиропиран щрудел, след обилен обяд, инспектор Тюхчев в компанията на студента Старибрадев и красивата госпожица Синтия Карагьозова, разказва за своето първо разследване, случило се преди 18 години в столицата на Австро-Унгария, Виена, където младият Тюхчев току-що завършва юридическото си образование. Повод за първия опит на бъдещия инспектор е молбата на неговия тогавашен приятел Антон Щокталер, чийто чичо професор барон Щокталер е намерен мъртъв в кабинета си… Наистина ли преди толкова години Тюхчев е направил правилните изводи?…

.

.

Advertisements

31.08.2010 - Posted by | Книги от Сиела, Нови книги | , , , ,

2 Коментари »

  1. Едно от добрите неща, които съм чел напоследък.

    Коментар от сашо | 24.09.2010 | Отговор

  2. Аз съм голям фен на „Бон шанс, инспекторе“, както и на криминалетата с Еркюл Поаро. Много се зарадвах като научих за тази книга. Прочетох я на един дъх и много ми хареса стилът, сюжета и разбира се факта, че действието се разбива в България. С голямо нетърпение очаквам втора книга с печения инспектор Тюхчев.
    Поздравявам Иво Милев

    Коментар от Иван | 30.10.2010 | Отговор


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: