Книгомрежа: Нови книги

Анотации, рецензии, отзиви, новини за книги

„Изкуството да вземаме решения“ от Крис Блейк

Ето и една нова книга от бизнес поредицата на ИК  „Амат-Ах“, в която се дават съвети как да управляваме в един несигурен свят.

Изкуството да вземаме решения“ от Крис Блейк

Издателство: Амат-Ах, 2009, 240 с.

Цена: 18,75 лв. -> 17,81 лв.

Крис Блейк: Изкуството да вземаме решения

Икономика -> Технология и психология на бизнеса

Както подсказва заглавието, това е книга по-скоро за изкуството, отколкото за науката за вземане на решения. Да се откажем от мита за сигурността и да управляваме ефективно в абсолютно несигурното и непредсказуемо бъдеще е ключовото умение на мениджмънта през XXI век. Ако решите, че искате да усъвършенствате уменията си за вземане на решения, вече разполагате с безценен и забавен спътник, който ще разшири професионалните ви хоризонти.

Мениджърите непрекъснато вземат решения. Всъщност би могло да се каже, че на тях за това им се плаща. Широко споделяно е мнението, че с достатъчно знания ние можем да вземаме рационални, обективни решения, „правилните“ решения, които ще ни донесат желаните резултати. Но, както показва Крис Блейк (Chris Blake), бизнесът, също като животът и покерът, е несигурен и изпълнен с рискове – правилното решение не винаги носи резултатите, които сме очаквали. Вярно е, че нагласата „Да бъдем решителни“ предлага илюзията за сигурност и контрол. Но в действителност съвсем малко неща са сигурни и още по-малко могат да бъдат контролирани, особено в сложния свят на мениджъра. И макар че повечето хора от бизнеса не искат да го признаят, късметът понякога играе много по-голяма роля, отколкото си мислим.

И така, какво наистина става в главите ни, когато трябва да вземем решение? Какво повлиява на изхода от нашия избор? „Изкуството да вземаме решения“ представлява проницателен анализ на всичко това. Книгата се спира на силата и недостатъците на интуитивната преценка при вземането на решения както в позната, така и в непозната среда. Тя предлага установени в практиката правила от напълно различните светове на покера и търговията, на софтуерното програмиране и заседателната зала.

* * *

Chris Blake at Amazon.co.uk

Chris Blake: The Art of Decisions: How to Manage in an Uncertain  World (Financial Times Series)The Art of Decisions: How to Manage in an Uncertain World (Financial Times Series) by Chris Blake

Chris Blake: RatpackersRatpackers by Chris Blake

.

.

.

Advertisements

13.03.2010 - Posted by | Книги от Амат-Ах, Нови книги | , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: