Книгомрежа: Нови книги

Анотации, рецензии, отзиви, новини за книги

Декември: 5-те най-продавани книги в книжарница „Книгосвят“

Декември е месецът, през който се купуват най-много книги – било то за подарък, било за собствено удоволствие.

Ето и най-търсените и съответно най-продаваните книги в книжарница „Книгосвят“ през декември:

1.  Динозаври + 2 чифта 3D очила, 2009, 19 с., 7,00 лв.

Литература за деца и юноши -> Занимателни книги

 ДинозавриЕкстремна мисия 3D съдържа 4 книжки за деца с образователна цел. Всяка една е своеобразно приключение, но не обикновено, а такова с 3D очила в един желан и непознат свят. Екстремна мисия 3D подканва читателя да стане участник в уникална приключенска мисия – назад във времето, в света на дивите животни, в Космоса и в света на модерните технологии. Книгите са предназначени за малкия читател, който ще премине през различни етапи от всяко едно приключение, за да открие стъпка по стъпка една нова реалност. Невероятните 3D илюстрации в книжките ще накарат малчуганите да повярват, че мисията е не просто обикновена книжка, а истинско предизвикателство. 19-те страници са богато илюстрирани, изпълнени с любопитно информативно съдържание и интересни факти, които дават знания за най-значимото в тези непознати области за читателя. Заедно с интригуващо поднесената информация успоредно вървят въпроси, които напомнят, че книгата няма за цел само да развлича, но и да образова и да провокира любознателните.

Специалната изненада на издателство „Унискорп“ е, че всяка книжка с мисия съдържа два чифта 3D очила, създадени специално за триизмерните картинки в Екстремна мисия 3D.

2. Няма смисъл от Иво Сиромахов, 2009, 192 с., 12 лв.

Художествена литература -> Българска художествена литература -> Съвременна българска литература -> Българска проза

Иво Сиромахов - Няма смисълКакво е общото между политиците и фолкпевиците?
Защо българският елит е „сбирщина от тъпаци“?
Какъв е смисълът от така наречения светски живот?
Отговорът на Иво Сиромахов е „Няма смисъл“.
„Няма смисъл“ е сборник с текстове, осмиващи глупостта и простотията на българския хайлайф. Сиромахов е безпощаден в иронията си към псевдозвездите и всички онези, които са известни с това, че са известни.
„Няма смисъл“ е ироничен поглед към хората, които са се взели твърде насериозно.

3. Класически автомобили от Майкъл Баулър, 2008, 304 с., 33,28 лв.

Техника -> Автомобили

Майкъл Баулър: Класически автомобилиКласическите автомобили изглеждат страхотно на снимка. Но какво е класически автомобил? За едни е великолепно състезателно Ferrari, каквото могат да си позволят само богатите. За други е стар MG с отделни спойлери и резервоар отзад. Или Volkswagen Beetle, или Citroen 2CV.

Няма общовалидно определение, няма ограничения по възраст и цена, вид и стил. Общо казано, класическият автомобил е от епохата след Втората световна война и се характеризира с черти, които го отличават от другите автомобили по това време.

Тази книга очертава пейзажа по десетилетия и с помощта на великолепни фотографии акцентира върху най-култовите модели. Вътре ще намерите информация за почти всички класически модели, както и за бъдещите класики. Някои са редки и скъпи. Доста от тях бихте искали да притежавате като нови.
Следващите страници ще възродят мечтите ви.

4. Бандитска Варна от Веселина Томова, 2009, 544 с., 15 лв.

Хуманитарни науки -> Журналистика

Веселина Томова: Бандитска ВарнаПоредица “Свидетелства на времето ”

Книгата „Бандитска Варна” на журналистката Веселина Томова, главен редактор на сайта afera.bg, представлява разказ от първо лице за историята на мафията в България. Това обаче не са просто „спомени на очевидци” или дочути слухове и легенди за мнозина от известните лица на България, а драматичната история на една жена, която сама се е напъхала в света на ъндърграунда и властта.
Всичко описано в „Бандитска Варна” е преживяно от разследващата журналистка Веселина Томова. Тя не спестява истинските имена, с изключение на две, които са дадени с псевдоними, поради обвързаността им със спецслужбите. Срещите, поетите рискове, разговорите и всички истории в книгата са напълно автентични.
„Бандитска Варна” не се ограничава единствено на територията на морската столица. В книгата става въпрос за уникални епизоди от живота на Илия Павлов, Георги Илиев, Златко Златистия, Димитър Иванов и други знакови ъндърграунд герои на прехода. Не са пощадени и техните кукловоди…

5. Въведение в природолечението: Моята практика от Д-р Атанас Михайлов, 2009, 448 с., 20 лв.

Медицина за всеки -> Здраве. Пол. Възраст

Въведение в природолечението: Моята практика от Д-р Атанас МихайловД-р Атанас Михайлов е лекар-хомеопат и фитотерапевт с 26-годишна практика. Успоредно с успешната си лекарска дейност повече от две десетилетия дава своя принос за популяризирането на природолечението в неговата цялост. В тази книга д-р Михайлов разкрива в достъпен и обобщен вид най-важното от богатия си опит на лекар и природолечител.

Advertisements

06.01.2010 - Posted by | Класации в Книгосвят | , , , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: