Книгомрежа: Нови книги

Анотации, рецензии, отзиви, новини за книги

Агата Кристи

По книжарниците вече са новите книги на „Първата дама на криминалния жанр“, както наричат Агата Кристи. Тези, които са пропуснали през годините да ги прочетат, могат да го сторят сега…

Агата Кристи – Поаро разследва. Разкази

(номер 26 от поредицата)

Издателство: Ера

Цена: 7,90 лв.

Агата Кристи – Поаро разследва. Разкази

Агата Кристи (Agatha Christie) – английска писателка, авторка на многобройни разкази, повести, романи и драми с криминален сюжет, е родена е на 15 септември 1891 г.  Учи пеене в Париж, работи като медицинска сестра. Омъжва се за Арчибалд Кристи през 1914 г. и прекарва цялата Първа световна война във Франция.

Първият си криминален роман пише през 1917 г.  (“Тайнствената афера в Стайлз”, издаден през 1920 г.). Следвайки традициите на Едгар Алан По, Артър Конан Дойл и Гилбърт Кийт Честъртън, създава повече от 87 романа и много разкази, в които основни герои са старата дама мис Марпъл и белгиецът Еркюл Поаро.

В новата книга „Поаро разследва. Разкази“ Еркюл Поаро впряга малките си сиви клетки, за да разреши четиринайсет от най-интересните си случаи. Благодарение на блестящите си умозаключения белгийският детектив се справя успешно с всяка една от загадките – от отвличането на министър-председателя до кражбата на облигации, от убийство в провинциално имение до мистерията на египетската гробница, от изчезнало завещание до авантюра с италиански благородник.

–––––––––––

Агата Кристи –  Убийство в Ориент Експрес

(номер 25 от поредицата)

Издателство: Ера

Цена: 7,90 лв.

Агата Кристи: Убийство в Ориент Експрес

Агата Кристи – ексцентрична, непредсказуема и вечно интригуваща. Също като нея героите й са находчиви, оригинални и популярни по цял свят, а романите й – вечно живи.

Днес Агата Кристи е най-известната авторка на криминални романи в света. Нейните осемдесет романа са преведени на над четирийсет езика и са продадени в над два милиарда екземпляра. Емблематичните й герои Еркюл Поаро и госпожица Марпъл й спечелват титлата „Първата дама на криминалния жанр”.

„Убийство в Ориент експрес” е най-известният криминален роман в света, а екранизацията му е обявена за най-успешния британски филм на всички времена.
Еркюл Поаро пътува с Ориент експрес, но малко след полунощ луксозният влак засяда в снежна преспа. На сутринта пътниците са с един по-малко. Американски магнат е намерен мъртъв в купето си, а вратата е заключена отвътре. Пътуващите са откъснати от света и разчитат на Поаро, който единствен може да открие убиеца сред тях.

***

Agatha Christie at Amazon.co.uk

Agatha Christie: Miss Marple Complete Short StoriesMiss Marple Complete Short Stories: Gift Set by Agatha Christie

Aghata Christie: Murder on the Orient ExpressMurder on the Orient Express (Hercule Poirot) by Agatha Christie

Advertisements

30.12.2009 - Posted by | Книги от Ера, Нови книги | , , , , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: