Книгомрежа: Нови книги

Анотации, рецензии, отзиви, новини за книги

„Гибелен замисъл“ на Дебора ле Бланк, пореден трилър на „Унискорп“

Издателство Унискорп представя
Гибелен замисъл от Дебора Ле Бланк
от поредицата Роман експрес

Преводач: Тинко Трифонов

12.00 лв. -> 11,40 лв.

Дебора Ле Бланк: Гибелен замисъл

„Гибелен замисъл“  (Grave Intent) е шокиращо четиво, истински страховит кошмар, изпълнен с ужасяващи сцени като  циганско проклятие, духове, тайнствени превъплащения, срещи с отвъдното, демонични образи. Дебора Ле Бланк в своята книга ни среща със свръхествените сили и циганската фолклорна традиция. Авторката умело държи читателите в напрежение още от първата страница, а действието е пропито от всички ужаси, които е могла да роди фантазията на Ле Бланк, повлияна очевидно от романите на Стивън Кинг.

Майкъл Савой и съпругата му Джанет са собственици на погребален дом и успешно ръководят своя бизнес. Но когато Майкъл се съгласява да организира едно по-необикновено погребение, едва ли има представа в какво му предстои да се забърка. Починала е любимата дъщеря на властен лидер от цигански клан – деветнайсетгодишната Талия. По време на погребалната церемония циганският клан буквално превзема ритуалния дом. Стотици цигани извършват странни и необясними ритуали, които тяхната култура и загадъчният им водач изискват да бъдат направени. Девойката е погребана със специално изработена златна монета, за която циганите вярват, че ще й помогне да отвори вратите на другия свят. Но монетата e открадната от ковчега, а злокобно проклятие гласи, че всеки който е дръзнал да я присвои, ще бъде сполетян от жестока смърт, освен ако златната монета не бъде върната до 48 часа в заровения вече ковчег. Семейство Савой става обект на циганско проклятие и всеки един от тях е заплашен от свръхестествени събития и обстоятелства, които преобърщат спокойния им живот. Само едно нещо е сигурно – циганите никога не забравят да отмъстят, дори и мъртвите. От тук започва епичната борба на родителите с времето и със злите и отмъстителни духове, решени на всяка цена да накажат посегателството върху свещената монета. Книгата е изпълнена с действие и напрежение от началото до края. Мрачният и дързък роман на Ле Бланк  с образи от отвъдното разчита на най-силната емоция – страха, и успява да завладее читателя. Авторката ни предлага страшна и тъмна история, която ще бъде прочетена на един дъх; трилър, който наистина ще ви накарате да изпитате страх.

Дебора Ле Бланк (Deborah Le Blanc) е американска авторка, родена в Луизиана. Работила е в петролна компания, фирма за транспорт и като консултант на погребални услуги. Активен член е на два национална института за паранормални явления; президент е на Асоциацията на писатели на ужасите, на Гилдията на писателите в Акадиана и е член на Националната асоциация на жените писателки. През 2004 година създава the LeBlanc Literacy Challenge – нетърговска организация, посветена на битката с неграмотността при младите хора, и всяка година стартира кампания, която да насърчава младите хора да четат.

***

Debora Le Blanc at Amazon. co.uk

Deborah LeBlanc: Water Witch

Water Witch by Deborah LeBlanc

Deborah LeBlanc: A House DividedA House Divided by Deborah Leblanc

Advertisements

17.12.2009 - Posted by | Книги от Унискорп, Нови книги | , , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: