Книгомрежа: Нови книги

Анотации, рецензии, отзиви, новини за книги

Колин Фалконър. Харем. Исторически роман

Гергана Костова – гост-автор на Книгомрежа представя:

Харем. Исторически роман

Колин Фалконър

Издателство Унискорп, 2008, 548 с.

Цена 19.99 лв.

размери 21 x 14

Колин Фалконър

Историята на Османската империя по време на султан Сюлейман Великолепни, представена през погледа на харема му, е обект на тази завладяваща книга на англичанина Колин Фалконър (Colin Falconer). Написан увлекателно и безпристрастно, романът надниква зад тежките врати на владетелския харем, за да ни разкаже интригите, коварството, престъпленията и страстите в недостъпните покои на султанските съпруги и наложници.

Главната героиня на книгата – Анастасия Лисовска или Хурем, която остава в историята с името Роксолана, успява да накара Сюлейман Великолепни да я издигне до ранг на единствена съпруга. С цената на много коварства и престъпления, тя съумява да направи своя син наследник на империята. Той остава в летописите с прозвището Пияницата.

В харема се развива и историята на Джулия – млада венецианска благородничка. Тя е поробена и продадена като султанска наложница. В двореца Джулия среща първата си любов Абас и тяхното минало и бъдеще се преплита съдбовно с плановете на Хурем.

Авторът на тази изключително увлекателна книга Колин Фалконър е роден в Лондон през 1953 година. Истинското му име е Колин Боулс. От 1971 година живее в Австралия. Работи като журналист на свободна практика, а пo-късно пише трилъри, исторически романи и детска литература. Книгите му са преведени на 16 езика, а „Харем“ (Harem) е бестселър в  Германия, Франция, Румъния, Гърция, Словакия и САЩ.

Лекият и комуникативен стил на Фалконър прави този негов роман приятно и интересно четиво, което си заслужава човек да прочете.

*

Ако ви хареса неговото писане, може да се спрете и на още интересни заглавия, които аз поне не зная дали са преведени на български:

Venom

Venom by Colin Falconer

Die Aztekin

Die Aztekin by Colin Falconer

Die Tochter des Khan.

Die Tochter des Khan. by Colin Falconer

Die Novizin.

Die Novizin. by Colin Falconer

Advertisements

01.09.2009 - Posted by | Книги от Унискорп, Нови книги | , ,

Все още няма коментари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: